Svaneke Friskole søger skoleleder

Om Skolen

I Svaneke, som er beliggende naturskønt ved vand og klippeskær på Bornholm, er vi en stor og engageret gruppe af forældre og borgere, der er i gang med at videreføre vores 90 år gamle skole i privat regi, da den kommunale folkeskole lukkes ved indeværende skoleårs afslutning. Svaneke blev i 2013 kåret som Danmarks smukkeste købstad.  Byen byder på et rigt, varieret kultur- og erhvervsliv. Her flytter folk til fra hele landet. Her er højt til loftet!

Højt til loftet bliver der også i vores skole, hvis fremtidige profil i høj grad vil inddrage lokalområdets mange, kreative ressourcer. Skolen forventes videreført i de oprindelige bygninger, omfattende 0.-7.klasse pr. første august 2015. De følgende år udvides klasserækken med 8. og 9. klasse.

Ansvar og opgaver

Som skoleleder har du ansvaret for trivslen og den daglige drift. Du skal kunne skabe et trygt læringsmiljø og gøre skolen til et godt lære- og værested for elever og lærere. Du skal kunne skabe udvikling med basis i høj faglighed og almen dannelse, men samtidig sikre oplevelsen af, at det er sjovt og spændende at gå i skole. Du har også ansvaret for den faglige og pædagogiske udvikling samt styring af skolens økonomi og forretning. Du bliver ansvarlig for at skabe tydelige rammer og sammen med skolens bestyrelse, forældre og lærere at udarbejde retningslinjer for skolens udvikling ved hjælp af klare visioner, struktur, spilleregler og værdier.  Du skal endvidere sikre dialog og udviklende samarbejde med det omgivende lokalsamfund.

Du har:

• Kommunikative færdigheder
  • Evnen til at gå i dialog på mange niveauer
  • Vilje til at samarbejde med en stor og engageret forældrekreds
  • Ønsket om at gøre det sjovt at gå i skole
  • Ledererfaring
  • Undervisningserfaring og organisationstalent

Har du spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte:

Formand for bestyrelsen, Rune Holm på telefon 31218880 eller
Konsulenterne Ole Hald og Susanne Engset på telefon 56499993.

Ansættelse sker efter overenskomst med Finansministeriet og Lærernes Centralorganisation.

Ansøgning sendes elektronisk til Bestyrelsesformand Rune Holm på e-mail. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ansøgningsfrist: 20.3.2015 kl. 12.00.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 13.

Tiltrædelse 1.maj 2015.