Torsdag besluttede kommunalbestyrelsen, at Svaneke Skole skal lukke med udgangen af dette skole år. Det betyder, at planer om at oprette en friskole i byen nu skal effektueres.

Derfor indkaldes der mandag til møde. Her vil man løfte sløret lidt mere for, hvordan tidsplanen ser ud, for en evt. friskole i byen. Og hvordan bestyrelsen, som har anmeldt skolen, ser på mulighederne for, at nå at starte skolen inden skoleåret starter efter sommerferien.

- Vi håber på, at vi kan lave et godt skolealternativ for alle børn i lokalområde, og for de børn, der mister deres skole andre steder på øen. Derfor indbydes alle forældre og folk, der vil støtte skolen til møde i Frem (Svaneke) på mandag d. 2. marts kl. 19.

Det er vigtigt, at man hurtigt finder ud af, om der fortsat skal være en skole i Svaneke, da der er en meget kort tidsfrist før alle planer skal ligge klar overfor undervisningsministeriet.

Heldigvis har borgmester Winni Grosbøll ved flere lejligheder nævnt over for intiativgruppen bag friskoleplanerne, at skolebygningerne kommer til salg.

"Vi er utroligt glade for, at der ikke er lagt hindringer i vejen for, at Svaneke stadigvæk har en chance for udvikling sig med en skole i byen, men nu på private hænder." Siger Formanden for Svaneke Fri Skole Rune Holm.

Borgmester Winni Grosbøll, har da også her til aften henvist bestyrelsen til kommunaldirektøren Laila Kildesgaard, som kører den videre process, for en eventuel overtagelse af bygninger og inventar på Svaneke Skole.

Bestyrelsen bag Svaneke Friskole håber på, at man inden for få uger, kan have en købsaftale på overtagelse af skolebygningerne klar, så man har mulighed for, at lave et godt skole alternativ klar for Svaneke og omegns børn til skolestart efter sommerferien.

Man kan allerede nu indskrive sine børn i skolen på skolens mailadresse, indskrivningen lige nu er ikke bindende, men giver en indikation af, hvor mange der vil være med til at starte fremtidens skole i Svaneke.

Kilde: tv2 Bornholm, http://tv2bornholm.dk/?newsID=89204