Skolenyt – Sommerbrev

Hov, hva nu – er det allerede sommerferie, hjææælp!

5 måneder med ny kvinde i førerbunkeren, og der har ikke været et roligt øjeblik, men det er vanvittig spændende, alt det der sker på Svaneke Fri og vi har virkelig gang i mange ting, lige fra administrative udfordringer, pædagogiske afprøvninger, arrangementer og nye folk både i bestyrelsen og medarbejderstaben.

April, maj og juni er traditionelt de travleste måneder for en skoleleder og jeg dumpede lige ned i travlheden.

Siden 1. februar har vi både sagt farvel og goddag til nye bestyrelsesmedlemmer og ansatte. På generalforsamlingen valgte skolens stiftere Rune Holm og Morten Kroghsgaard-Hansen at trække sig og overlade deres bestyrelsesposter til nye kræfter. Jeg vil gerne benytte dette brev til at sige stor tak til Rune og Morten for deres utrættelige indsats for at starte en friskole i Svaneke. Det var en bevæget formand der takkede af, så hel så hård er han altå ikke ham Rune.

Nicolai Munk Pedersen og Anja Marie Hörnell Vensild er trådte ind på bestyrelses scenen og har allerede nu stiftet bekendskab med ansættelser, økonomi og uddannelsespolitiske dagsordener og det gør de så fint. Tak fordi I valgte at stille op til bestyrelsen, jeg ser frem til godt samarbejde.

Efter Generalforsamlingen havde vi besøg af Jens Andersen fra Nordjylland, der talte om trivsel og læring og forældrenes vigtige rolle i den sammenhæng. Mange af os var overraskede over hvor konkret man kan gribe i egen barm og på den måde sætte en positiv dagsorden for skolens elever og deres trivsel. Så snart Jens sender sit oplæg fra dagen, vil det blive distribueret ud til alle forældre – jeg ved mange der ikke deltog har lyst til at blive ”oplyste”. Alle forældrene der deltog var meget begejrstrede og det har også resulteret i konkrete tiltag i de enkelte klasser som vi glæder os til at følge effekten af.

I maj afholdt vi den traditionelle markedsdag med gys og gru, kage og flødeskumskast og mange andre sjove aktiviteter. En fantastisk dag i fantastisk vejr – og ved I hvad – jeres børn elsker denne dag!

Dagen efter, ja voldsomt dårligt planlagt, havde vi en meget velbesøgt arbejdsdag og jeg skal love for at der blev gået til den. Der blev tømret, malet, plantet og ryddet – resultatet er helt utroligt – tænk sig hvad vi skulle havde betalt for at få håndværkere til at gøre det arbejde de 77 forældre og mindst lige så mange børn, bidrog med den dag. Som noget nyt havde vi entreret med mad på vandrehjemmet, hvilket virkelig var en god ide. Et par forældre jeg overhørte på vej tilbage fra fællesspisningen sagde: ”Hvor er det bare hyggeligt det her, det er jo næsten som at være på højskole”. Det er jo en bemærkning der rammer en rigtig friskoleleder lige i hjertekullen – det er essensen af fællesskab og tryghed og det kan vi li.

Og sidst men ikke mindst hold vi den første forårskoncert i Svaneke Fri’s historie og ved I hvad? – det gør vi til en tradition!

I dag har vi så sendt alle jeres dejlige kreative, underskønne poder på Sommerferie og vi glæder os til at se dem igen mandag den 14. august, måske nok med lidt forandrede ringetider (BAT bestemmer nemlig vores ringetider ?). Sådan som planen ser ud nu møder alle børn kl. 8.20 mandag den 14. august 2017. Fremover vil der komme Skolenyt hver 2. måned her på ”kanalen”, men forældrene på Svaneke Fri vil også modtage et udviddet nyhedsbrev direkte i mailboxen på Intra hver måned. Jeg har savnet den mere direkte kontakt til forældrene, så det håber jeg alle vil tage vel imod.

Så tilbage er blot at ønsker jer alle elever, forældre, bedsteforældre, venner af skolen, sponsorer og Svanekesbysbørn en rigtig god sommerferie, nyd solen, nyd jeres børn og nyd hinanden. Vi ses i august til skoleåret 2017-18.

De varmeste sommerhilsner

Matilde Skoleleder