Kære Svaneke Fri-forældre

Jeg glæder mig i denne tid, nu falder julesneen hvid, så ved jeg julen kommer. Denne indledende strofe i Peters Jul har altid stået mig nær og i denne tid kommer den altid op i frontallappen på en skoleleder i julestemning. Siden slutningen af november har vi klippet, klistret, bagt, spist grød, sunget julesange, hygget med adventslys og adventssange, haft nisselege og meget, meget mere juleri.

Nu kan vi næsten ikke vente mere. Juleaften er nært forestående, børnene er fulde af forventninger og forældrene måske en smule fortravlede, men hold nu op hvor er det dog en dejlig måde at komme igennem den mørke tid. Stakkels de mennesker der ikke arbejder på en skole, hvor julehyggen uundgåeligt sniger sig ind i revner og sprækker.

Julebazar

Allerede fredag den 24. november afholdt vi i forbindelse med juletræstændingen på Svaneke Torv, vores store Julebazar. I år med havde alle klasser deres egen bod, takket være forældre der havde snedkereret og tømret disse klar på arbejdsdagen i oktober. Derfor fremstod setup i Søllingsgård jo professionelt og var super velbesøgt. Alle klasser havde lagt sig i selen for at innovere nye ting frem. Hvert år bliver både voksne og børn bedre og bedre til dette. Ingen tvivl om, at Julebazaren er kommet for at blive, den er på mange måder en del af Svaneke Friskoles DNA. I den forbindelse vil jeg meget gerne benytte lejligheden til at sige tak til alle vores lokale erhvervsdrivende, der sagde ja til at være med på legen, enten for tredje gang eller for første gang. Vi er så taknemmelige for, at I vil bidrage til elevernes læring og viden og lyst til at innoverer og håber I frivilligt melder jer på banen igen til næste år.

Luciaoptog

Onsdag den 13. december havde vi så traditionen tro Luciaoptog. Her taler billeder faktisk mere end ord, hvorfor jeg vil opfordre jer til at gå ind og se på Svaneke Friskoles Facebook, hvor Tasja Lyng har sammensat en video fra Luciadagen, så i hvert fald får skolelederen til at græde julestemning.

Juleafslutning

onsdag den 20. december På onsdag den 20. december har vi sidste dag inden vi sender elever og lærere på juleferie. Ved juleafslutningen er der også traditioner og det er en af de dage, hvor forældrene er meget velkomne – også i kirken. Se på jeres barns ugesedler på Intra. Bemærk dog at dagen slutter kl. 13.15 for alle elever.

TænkeTank for forældre den 11. januar –  VIGTIG!

TænkeTanken klør på igen, en række meget aktive og iderige forældre har hen over efteråret tænkt videre og vil på Tænketankmødet den 11. januar, præsentere alle friskolens forældre for deres tanker. Vi får i den forbindelse også besøg af to vanvittigt kreative og energiske kvinder fra Den Grønne Friskole på Armager, som har været med til at starte en helt ny friskole, med bæredygtighed som omdrejningspunkt. Ligeledes vil gruppen forsøge at komme med et oplæg om - 2 - skolemadordning. Kom endelig og vær med til at lytte, lære og bidrage til udviklingen af dit barn/dine børns skole. Mød gerne talstærkt op. Indbydelse kommer snart i jeres postkasser på Intra og der vil blive hængt sedler op på hele skolen, når vi får pillet alle julenisserierne ned her hen over julen.

Så har vi igen en lille bøn....

Køleskabe, diskokugler og gardiner....
Opbakningen til vores lille skole er enorm, der kommer løbende forældre eller folk udefra og vil give os diverse ting og sager, som de ikke længere har behov for og som de tænker skolen kan bruge. Vi er meget, meget taknemmelige for alle bidrag, men vi vil gerne kontaktes før I bare kommer og sætter tingene. Fx. er det svært for os at I fx. vælger at donerer køleskabe som rent energimæssigt er forældede, da vi faktisk arbejder virkelig hårdt på at energi optimerer på skolen. Ligeledes kan det være omfangsrigt for os at bortskaffe større sofagrupper, hvis vi ikke på forhånd har fået snakket om det. Vores rengøringsdamer vil nemlig gerne kunne komme ind under sofaerne for at give eleverne så god en oplevelse af indeklima og rengøring som muligt. Så har du noget, som du vil af med og tænker kunne kom os til gavn, er vi rigtig glade, men kontakt enten Guld Allan eller skolens ledelse før I sætter det på skolen. På forhånd tak for gaverne.

Glemt tøj
Det er ufatteligt, hvor mange mængder af glemt tøj, man kan samle sammen på 5 måneder. Vi har det helt dårligt med at smide det ud, men vi er altså ved at drukne. Vi vil derfor meget gerne at I gennemgår glemmekassen inden ferien, da resten vil blive doneret til velgørende formål i det nye år.

Tøm garderoben og knagerækkerne
Ligeledes vil vi (og især rengøring) være meget taknemmelige, hvis I ville tømme børnenes garderober og knagerækker, så vi kan få gjort rent hen over julen.

Selv om julen er lysenes fest, så er der brug for reflekser
Dette er bare en lille sikkerheds opdatering. Jeg møder på min vej til skole rigtig mange børn og voksne som ikke har reflekser på og derfor er meget, meget svære at se. Selvom vi går mod lysere tider her ved jævndøgn, så går der noget tid endnu, før det er lyst når vi kommer og går i skole. Vær opmærksom på om dit barn og du selv kan ses i mørket.

Nyt skema og første dag efter ferien

Som nogle af jer ved så kommer Alice tilbage fra sin barsel i januar. Da Alice’s stilling delvist har været dækket internt, skal skemaet laves om. Der vil derfor komme nyt skema efter jul og det burde være tilgængeligt i løbet af næste uge, hvis teknikken ikke driller. Vi starter igen efter juleferien den 3. januar kl. 8.20 til en helt ualmindelig almindelig skoledag. - 3 -

Hold et vågent øje med Svaneke Fri – her rykker vi!

De varmeste julehilsner til børn og voksne fra Matilde Lissau Skoleleder

Hov.... hvem har sat min bil til salg på Bornholmermarked, min Nisse????