Julebasar med hjemmelavede godter på Søllinggaard

Kom til Julebasar hos Svaneke Friskolen på Søllinggaard fredag den 25. november klokken 16:30 og mæsk jer i lækre, hjemmelavede godter – alt fra chokolade og gløgg til julepynt og teater.

Julebasaren bliver for eleverne på Svaneke Friskole i år med fokus på innovation, kreativitet og iværksætteri. For eleverne på Svaneke Friskole har nemlig arbejdet sammen med lokale iværksættere om at skabe lækre produkter, som de sælger ud af på den hyggelige julebasar, der bliver afholdt på Søllinggaard fredag den 25. november klokken 16.30.

Og alle er velkomne til at opleve resultatet af et frugtbart samarbejde mellem elever og lokale iværksættere – for at give eleverne indblik i, hvad det vil sige at skabe et salgbart produkt – og at ’drive en forretning’, fortæller skoleleder Jesper Jørgensen.

- Dette er vores anden Julebasar på Svaneke Friskole, og vi har igen i år ladet lokale iværksættere gå sammen med eleverne om at skabe deres input til julebasaren, så de også kan lære, hvordan man får idéer, hvordan man gør dem til virkelighed, og hvordan man sælger dem, forklarer han.

I temaugen på skolen, der foregår i denne uge, har klasserne på Svaneke Friskole således arbejdet med følgende produkter:

• 0. & 4. Klasse: Samarbejde med Svaneke Bolcher og Thomas Ibsen. Hertil nisseproduktion og kakaosalg.
  • 1. Klasse: Samarbejde med den gamle købmand om at skabe to slags te, samt et samarbejde med Containerjuvelen og Gitte Helle om at skabe selvportrætter af skrot. Hertil kagebagning på skolen.
  • 2. Klasse: Samarbejde med Peter fra Kjærstrup Chokolade om at skabe egne chokolader.
  • 3. Klasse: Samarbejde med Torben og Lenette Christina Ipsen om at skabe julepynt, lavet af gran, samt salg af gran og juletræer.
  • 5. Klasse: Producerer gløgg og pyntestjerner.
  • 6., 7. & 8. Klasse: Samarbejde med Pernille Bülow om at skabe og producere et Svaneke Friskole-glasarmbånd, samt samarbejde med Bornholms Sæbesyderis Birgitte Bruun om produktion badesalt af lokale ingredienser.

- I år har vi lavet en aftale med Mette Sølling om at afholde Svaneke Friskoles Julebasar i Søllingsgaard, som der er indgang til fra torvet i Svaneke, og her er så hyggeligt, så det ser vi frem til med glæde, slutter Jesper Jørgensen.

Oplev også teater på FREM, hvor de store elever opfører selvskrevet teater og musik og køb lodder og støt læsekampagnen, Byens Skole Læser, som en flok elever har arbejdet med at få op at stå, så der kan skaffes flere læseoplevelser og –muligheder for skolens ældre klassetrin.

For nærmere info, kontakt Jesper Jørgensen på 2683 5088