I aftes blev afholdt stormøde i Frem i Svaneke, hvor folkene bag friskolen i Svaneke løftede sløret for deres tanker om en ny skole i Svaneke. Og her var kæmpe opbakning.

Rigtigt mange mennesker var mødt op i Frem, for at høre, hvilken skole, der er ved at komme i Svaneke. Og på mødet blev den officielle indskrivning sat i gang.

Da mødet sluttede, startede den officielle indskrivning til skolen. Formand for Svaneke Fri Skole Rune Holm siger: "Der var nærmest en X-factor stemning omkring indskrivningsbordene efter mødet, det er utroligt dejligt at mærke den opbakning vi har fået, efter politikerne besluttede, hvilken skolestruktur man vil have i femtiden, og at Svaneke og omegn er klar til at forme deres egen skole."

Indskrivningen løber nu en uge, så man den 9. marts når indskrivningen slutter, ved om målet er nået med 100 elever. For det er meget vigtigt for bestyrelsen, at man kan lave et godt skole alternativ i Svaneke, og ikke en skole med et dårlig udgangspunkt.

Man kan indskrive nye elever til skolen her på siden.

Samtidigt med indskrivningen skal man indbetale et gebyr på kr. 500 som gør, at anmeldelsen er godkendt.  Pladserne i skolen er efter først til mølle princippet. Pengene vil være en del af første måneds skolepenge.

Det ser lovende ud: "Vi kan se ud fra de forhåndstilmeldninger vi har, at der er en god interesse for skolen, men det er vigtigt at sige, at skolen er for alle. Altså ikke kun for Svaneke børn, men også fra folk fra andre byer." Siger Rune Holm

Svaneke Fri Skole, har allerede fået en hjemmeside på banen www.svanekeskole.dk. Hvor man kan læse meget mere om skolen, og hvad den står for. Der er meget, der skal laves endnu på siden, men her kan man hele tiden søge oplysninger om arbejdet frem mod skolestart i august 2015.