Svaneke Frie Skole går en lys fremtid i møde.

Bestyrelsen er nu så langt i arbejdet, at man kan fortælle at skolen starter med ca. 140 elever. Formand for bestyrelsen, Rune Holm, siger: "Det tegner til at blive en kanon start for Svaneke og omegns nye skole. Opstarten går langt ud over det forventede, og vi er rigtig glade for, at så mange vil være med fra start af.

" Rigtig mange elever kommer fra den nuværende Svaneke Skole, men det tegner til, at skolen også bliver med børn fra Østermarie & Østerlars skole. Der er mange tilmeldte fra dette distrikt, hvilket bestyrelsen er meget glade for.

Der er massiv økonomisk støtte til friskolen. Salget af folkeaktier i Svaneke Købmandshandel er lige påbegyndt, og fra den nyslåede børsmægler i Svaneke, klinger dørklokken lidt mere for tiden, da der er rift om de 400 aktier, der foreløbigt er sat til salg. Morgenens første kunde erhvervede 10 stk. aktier, som skulle videresendes som gaver.

I det hele taget er bestyrelsen overvældede over den støtte, der gives fra nær og fjern. "Det varmer og giver en styrket tro på, at tanken om, at der skal være en skole i Svaneke er den helt rigtige", udtaler Rune Holm.

Det er stadig muligt, at indskrive sine børn i den nye skole. I to af klasserne er der venteliste, men der er stadig pladser i de resterende klasser.

Skolen vil rumme alle klasser fra 0. - 7. klasse. I 7. klasse vil man samlæse med de børn, som indtil nu er indmeldt til 8. klasse, men hvis der inden skolestart kommer lidt flere elever, vil der blive oprettet en 8. klasse også.