På Svaneke Friskole og i Familieplejen Bornholm tager de trivsel alvorligt, for selv hos velfungerende skolebørn er trivsel og tryghed fundamentet for ordentlig læring, mener skoleleder Matilde Lissau. Linette Westergaard Jørgensen ved som mangeårig leder af Familieplejen Bornholm, at for-forebyggelse kan stoppe meget i opløbet, og derfor har de sammen søsat forsøgsprojektet Sikker Trivsel. Det handler om noget så gammeldags som god tid til samtale. Og det virker allerede – til både børns, forældres og ansattes store glæde.

Kære Svaneke Fri-forældre

Jeg vil gerne beklage at der har været meget, meget stille fra min side i de sidste par måneder, det må ikke forveksles med at der ikke har været aktivitet. Jobbet som skoleleder på Svaneke Friskole er alsidigt og fyldt med opgaver der løbende skal laves. I januar brugte Tina og jeg meget tid på vores budget for 2018. I februar skulle der gennemføres 30 medarbejdersamtaler og her i marts har vores fokus været på årsregnskabet. Så den ene dag har altså taget den anden, men vi er her og vi elsker det vi laver.

Kære Svaneke Fri-forældre

Jeg glæder mig i denne tid, nu falder julesneen hvid, så ved jeg julen kommer. Denne indledende strofe i Peters Jul har altid stået mig nær og i denne tid kommer den altid op i frontallappen på en skoleleder i julestemning. Siden slutningen af november har vi klippet, klistret, bagt, spist grød, sunget julesange, hygget med adventslys og adventssange, haft nisselege og meget, meget mere juleri.

Lige nu forbruger vi i norden 3,6 jordklode. Vi har kun 1, så for at vi ikke ødelægger den, er vi nødsaget til at tænke mere bæredygtigt! Dette var budskabet på Bornholmerdøgn, hvor undertegnede, bestyrelsens formand og andre gode folk deltog hen over weekenden.

Pr. 14. august, 2017 slår Svaneke Friskole dørene op for vores første 9. klasse. Vi har i årets løb været i tænkeboks og vil, når vi nu har chancen for at lave en rigtig friskole 9. klasse, gerne gøre noget ekstraordinært.

Hov, hva nu – er det allerede sommerferie, hjææælp!

Pr. 18. april starter Vibeke Strand som barselsvikar for Alice i 2. klasse. Vibeke har været lærer i over 25 år på både efterskole, folkeskoler og specialskoler. Vibeke er lige flyttet til Bornholm og er sammen med sin mand forpagtere af Hansens Kaffebar i Sandvig. Vi glæder os til at sige velkommen til Vibeke der er tiltrådt med meget kort varsel.

Foråret kryber ind overalt, i haver, i byen, på havet og under huden. Uret er sat på sommertid. Tågen er lettet!

Februar og marts har været rigtig travle måneder, med opsigelser men også med nyansættelser, tilpasninger, årsplanlægning, forældremøder, klassekonferencer, temauge om FNs verdensmål og en masse andet. For skolelederen har det mest handlet om at finde rundt i hvem der er hvem og hvad der er hvad. Det begynder at hjælpe på det!

Se, allerede nu er dagene blevet længere…….februar nærmer sig!

Og så kan man jo bl.a. glæde sig til